Savulohipasta

Tuli sitten vihdoinkin kokeiltua vähähiilarisen ja jauhottoman pastan tekoa. Facebookin vinkistä löytyi resepti siihen http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi-sivuilta. Hieman tuunasin reseptiä ja lisäsin siihen ripauksen suolaa ja kaunis vihreä väri tulee Spirulina-jauheesta, joka ei kuitenkaan anna liikaa makua pastaan. Pastaa voi tehdä jääkaappiin valmiiksi ja sitä ei enää keitetä vaan se voidaan lämmittää kastikkeen seassa. Pastasta voi tehdä myös lasagneen sopivia levyjä.

Pastan kastikkeeksi tein aivan älyttömän yksinkertaisen ja mahtavan makuisen savulohikastikkeen, jossa on kunnolla rasvaa ja sitä kautta makua. Toimi tosi hyvin itsetehdyn pastan kanssa ja hiilarit ja rasvat siis kohdillaan. Annoksia tästä reseptistä saa kaksi runsasta ja kolme vähän pienempää.

Pasta
4 luomumunaa
125 g Mascarponejuustoa (muukin tuorejuusto käy)
0,5 dl Psylliumia
1/4 tl Himalajan ruusuolaa
1,5 tl Spirulina-jauhetta
Oliiviöljyä leivinpapereiden voiteluun

1. Vatkaa ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja anna turvota n. 10 minuuttia.
2. Voitele kaksi uunipellin kokoista leivinpaperiarkkia oliiviöljyllä kevyesti.
3. Nosta turvonnut pastataikina leivinpaperin päälle ja laita toinen paperi päälle.
4. Kauli taikina tasaiseksi levyksi leivinpapereiden välissä. Tässä kannattaa olla tarkka ja huolellinen, että levystä tulee tasainen. Määrästä tulee yksi pellilinen.
5. Paista levyä leivinpapereiden välissä 150 asteessa n. 10 minuuttia. Levy ei saa ruskistua, mutta sen pitää olla kiinteä.
6. Ota levy pois uunista ja ota päällimmäinen paperi pois. Anna levyn jäähtyä ja kääri se sitten rullalle ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
pastan kaulintavihreä pasta

Savulohikastike

200 g kylmäsavulohta
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl Creme Fraichea (täysrasvaista)
0,5 dl vettä
1/4 tl mustapippurirouhetta

1. Silppua sipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä.
2. Lisää Creme Fraiche ja vesi pannulle ja sekoita tasaiseksi.
3. Viipaloi lohi ja lisää kastikkeeseen mustapippurin kera. Anna muhia hetken.
4. Lisää pannulle pasta ja sekoita hieman. Ole hyvä ja nauti:-)

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kylmäsavulohikastike pitää vielä kokeilla. Eikös ole hyvää pastaa?

    • Maria Alatalo

      Hei Hannele!
      Juu, on kyllä hyvä pastaohje ja maku kohdillaan myös. Pitää jossain vaiheessa tehdä lasagneversio tästä. Tuo savulohikastike on ihan parasta:-)

Comments are closed.