Aivan loistava syksyinen arkiruoka, jonka tekoon menee puolisen tuntia. Ruusukaalit ovat parhaimmillaan, kun ne kypsentää pannulla runsaassa voissa. Ylikypsäksi höyryttämisen kannattaa unohtaa näiden pienten kaalien kohdalla.

Reseptistä riittää kahdelle tai sitten useammalle, jos käyttää esim. päivällisen lisukkeena.

1 rasia (400 g) kotimaisia tuoreita ruusukaaleja
1 pieni sipuli
150 g luomu pekonia (esim . Pajuniemi)
2 paprikaa
2 rkl voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa

1. Kuutioi sipuli ja puolita pestyt ruusukaalit.
2. Laita voi kasariin ja lisää sipuli ja kaalit kun voi alkaa sulaa.
3. Kypsennä miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon kuutioitu pekoni ja jatka kypsentämistä n. 15 min.
4. Kuutioi paprikat ja lisää paistokseen ja kypsennä sekoitellen n. 10 minuuttia.
5. Lisää lopuksi pippuria ja suolaa, jos on tarpeen.