En ole koskaan ollut mikään Runebergintorttu-fani, joten otin vapauden muokata reseptiä hieman omanlaisekseni. Tämä leivos on gluteeniton ja makeutettu osittain Stevia+Karppisokeri tomulla ja kookospalmusokerilla. Kelpasi kaikille meidän perheessä, joten ihan kokeilemisen arvoinen resepti.

1 dl Sukrin+Karppisokeri tomua (YesDeli)
1 dl Kookospalmusokeria
200 g luomuvoita
2 luomu munaa
1,5 dl luomukermaa
0,5 dl Pofiber-kuitua
2 dl vaaleaa mantelijauhetta
1 dl tummaa vähärasvaista mantelijauhetta (Foodin)
1 dl mantelirouhetta
2 tl kardemummarouhetta
1 tl leivinjauhetta
pari tippaa vaniljauutetta

1. Jauha sukrin ja kookospalmusokeri monitoimikoneessa sileäksi jauhoksi.
2. Lisää pehmeä voi ja vaahdota.
3. Lisää munat yksitellen ja kerma.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi vanilja ja anna taikinan seistä n. 10 minuuttia.
5. Paista 200 asteessa muffinssivuoissa n. 15 minuuttia.

Päälle voi laittaa vähäsokerista vadelmahilloa (tai makeuttamatonta vadelmamurskaa) ja vaahdotettua Mascarpone-juustoa.