Päätin tuotekehittää siemennäkkärireseptiä ja vihdoin sain onnistumaan version, joka oikeasti pysyy kasassa ollen samalla rapea ja hyvänmakuinen. Idea tähän näkkäriin tuli Ruotsista ostamastani VHH siemennäkkäristä, jossa oli psylliumia, pofiberiä, siemeniä ja kookosöljyä. Taikina on erittäin helppo tasoittaa pellille ja siihen voi lisätä makunsa mukaan esim. yrttejä tai valkosipulia.

1 pellillinen

1 rkl Psylliumia
1 rkl Pofiberiä
1/4 tl suolaa
3 dl vettä
1,5 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl chiansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl juoksevaa kookosöljyä

1. Sekoita psyllium, pofiber ja suola veteen ja anna turvota n. 5 min. Massasta tulee hyytelömäistä limaa.
2. Lisää siemenet seokseen ja sekoita joukkoon viimeiseksi sula kookosöljy.
3. Levitä tasaisesti pellille ja paista n. 1 h 175 asteessa.

Rapeanäkkärikorissa