Olen salaattien suurkuluttaja enkä ole niistä koskaan varsinaisia reseptejä kirjoittanut ylös, koska lautaselleni päätyy vähän sitä mitä kaapista löytyy. On kuitenkin muutama asia mistä pidän aina kiinni, kun teen salaattia. Salaatissa pitää olla väriä, proteiinia, rasvaa ja vain vähän hiilareita. Tämän kaiken kruunaa paahdetut pähkinät tai siemenet, joista tulee mukava rapeus jokaiseen haarukalliseen.

tomaatitTästä riittää kahdelle esim. iltapalaksi.

100 g vihreää salaattia (esim. puoli kerään pulleasta Romaine salaatista)
2 Kumato tomaattia (voi käyttää normaalejakin,
mutta nämä osuivat kaupassa tielleni)
1 rkl luomu Extra Virgin oliiviöljyä
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 avocado
1 verigreippi
1 pss (70 g) Pecan-pähkinöitä
greipitavocado ja greippi

1. Pese salaatinlehdet ja suikaloi.
2. Pese ja viipaloi tomaatit ja sekoita niihin öljy ja mustapippuri.
3. Halkaise avocado ja pilko pieniksi paloiksi.
4. Halkaise greippi ja ota lusikalla sisus irti ja sekoita kulhoon avocadon joukkoon.
Greipin mehua saa olla reilusti avocadojen joukossa, koska mehu antaa salaatille makua.
5. Paahda Pecan-pähkinät nopeasti pannulla ja rouhi.
6. Kasaa ainekset tarjoilukulhoon ja ripottele pähkinärouhe päälle.