Tästä tulee erittäin intensiivisen makuista tummaa suklaata aikuiseen makuun.

500 g raakakaakaomassaa
1 tl Bourbon vaniljaa
2 rkl Lucuma-jauhetta
1/4 tl Himalajan ruususuolaa
1 dl kookossokeria
7 tippaa Steviauutetta

1. Sulata suklaamassa vesihauteessa ja lisää makua antavat aineet.
2. Suklaamassa kannattaa temperoida, jolloin se jähmettyy huoneenlämmössä ja napsahtaa. Tein pieniä levyjä sushi-lautasiin, joita käytin muotteina. Vuorasin lautasen kelmulla ja kaadoin massaa muottiin. Päälle ripottelin mm. manteleita, Goji-marjoja, Hampun siemeniä, kookossokeria.

suklaa muotissa

Temperointi:
Lämmitä massa ensimmäisessä vaiheessa 48-50 asteeseen. Jäähdytä sitten nopeasti 28-29 asteeseen ja tämän jälkeen uudelleen pikainen lämmitys 30-31 asteeseen.