Jouluisia konvehteja voi vallan hyvin tehdä ihan itse muutamasta raaka-aineesta. Suklaaksi kannattaa valita korkealaatuista valmiiksi makeutettua raakasuklaamassaa tai vähintään 70% tummaa luomusuklaata. Näiden konvehtien täytteenä on taatelia, joka sopii hyvin raakasuklaan täyteläisen maun kanssa. Taateli saa lisäaromia lakritsijuurijauheesta ja massa pysyy jähmeänä viileässä kookosöljyn ansioista. Konvehteja tehtäessä kannattaa suklaa ehdottomasti temperoida, jotta se jähmettyy huoneenlämmössä ja herkut saavat myös hienon kiillon sen myötä. Parhaimman näköisiä konvehteja saa, kun käyttää silikonimuottia apuna. Nämä makeiset peittoavat mennen tullen kaupan ylimakeat konvehdit.

7 isoa pehmeää taatelia
1 rkl lakritsijuurijauhetta
vajaa 1/4 tl suolaa
0,5 rkl kookosöljyä
100 g makeutettua raakasuklaamassaa

Taatelimassa
1. Jauha taatelit monitoimikoneessa sileäksi massaksi ja lisää lakritsijuurijauhe, suola ja kookosöljy.
2. Laita massa jääkaappiin.

Sulata suklaa vesihauteessa ja temperoi se.

Suklaan temperointi:
Lämmitä massa ensimmäisessä vaiheessa 48-50 asteeseen. Jäähdytä sitten nopeasti 28-29 asteeseen (esim. jääkylmän vesikulhon päällä)  ja tämän jälkeen uudelleen pikainen lämmitys 30-31 asteeseen.

Annostele lusikalla sulaa suklaata muotteihin, niin että ne täyttyvät puolilleen. Lisää sitten nokare taatelimassaa ja täytä muotti lopuksi suklaalla.
konvehtienteko
Anna konvehtien jähmettyä joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Irrota jähmettyneet konvehdit muoteista ja laita esim. pieniin paperisiin annosvuokiin.

konvehtikuva