Näiden keksien idea tuli herkullisten raakakakkujen pohjasta eli samaa tekniikkaa voi vallan hyvin käyttää myös kekseihin. Keksejä ei tässä reseptissä kuivata (koska minulla ei ole raakaleivonnassa käytettävää kuivuria…), vaan rakenteen jähmettäminen tapahtuu jääkaapissa eli pitempiaikainen säilytys on näille herkuille viileässä. Makeus kekseihin tulee taatelista ja sitruuna antaa aivan ihan raikkauden ja aromin. Keksit ovat gluteenittomia ja maidottomia. Raaka-aineiksi  kannattaa valita luomuvaihtoehdot.

10 liotettua kuivattua taatelia (liota esim. yön yli tai väh. pari tuntia)
1 dl kookoshiutaleita
1 sitruuna ja kuori raastettuna (tämä ehdottomasti luomuna)
0,5 dl paahdettua pellavarouhetta
muutama tippa luonnollista vaniljauutetta
2 rkl sulaa kookosöljyä

1. Soseuta taatelit monitoimikoneessa.
2. Pese sitruuna ja raasta varovasti kuori niin, ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunasta myös mehu ja lisää taatelisoseeseen muiden aineiden kera.
3. Painele massaa muotin sisään (n. 0,5 cm paksuisesti) suoraan leivinpaperin päälle pellille ja laita jähmettymään jääkaappiin tunniksi.

www.terapiakokkausta.fi, valokuvaaja Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland 2015

www.terapiakokkausta.fi, valokuvaaja Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland 2015