Tämän reseptin kehitin ajatuksella mehevä raakakakku, jossa ei ole niin paljon sokeria (hunajaa, taateleita, kuivattuja hedelmiä) ja joka olisi myös pähkinätön. Hyvin onnistui mielestäni ja on kyllä vaivaton valmistaa. Lisäsin luomu sitruunan kuorta ja mehua tilkan pohjataikinaan, jonka voi toki halutessaan jättää pois. Itse pidän sitruunan kuoren aromista ja se taittaa tässä kivasti kookoksen rasvaisuutta. Raaka-aineissa kannattaa valita luomuversiot tai ainakin kookosmaidon osalta sellainen missä ei ole emulgointiaineita. Tämä torttu on kyllä niin terveellinen, että itse voisin syödä sitä vaikka aamiaiseksi.
vadelmakakkupala

Pohja
1,5 dl mantelijauhoja
2 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
0,75 dl juoksevaa kookosöljyä
1 pienen luomusitruunan kuori raastettuna ja mehu
(1 tl hunajaa)

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää kookosöljy  (ja hunaja) ja sekoita massaksi.
3. Painele pohjataikina esim. pienehköön irtopohjaiseen piirakkavuokaan (esim. Iloleipurin piirakkavuoka.)
4. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
500 g tuoreita kotimaisia vadelmia (voi käyttää pakastettuja kotimaisia kohmeisena)
4 dl kookosmaitoa
4 rkl Chian-siemeniä
0,5 dl juoksevaa kookosöljyä
1/4 tl vaniljajauhetta

1. Yhdistä hyvin sekoitettu kookosmaito ja Chian-siemenet ja anna seistä n. 15 min. kunnes seoksesta tulee paksua hyytelöä.
2. Murskaa vadelmia hieman ja lisää kookosmaito-chiaseokseen ja lisää öljy ja vanilja.
3. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai useampi tunti. Jähmettymistä voi nopeuttaa laittamalla tortun pakastimeen. Vinkki! Jos torttu ei mene kerralla, niin sen voin hyvin pakastaa annospaloissa.
vadelmakakkupalat