Avokado ja lime sopivat ihanasti yhteen ja jos siihen lisää pehmeän makean banaanin, niin herkku on valmis. Tämä piiras on täynnä vitamiineja ja sopii myös pähkinäallergiselle, jos mantelit käyvät ruokavalioon. Piirakka on myös gluteeniton, maidoton, munaton eikä siihen ole lisätty sokeria.  Vihreää väriä korostamaan laitoin massaan hieman Spirulina-jauhetta ja pohja on sama kuin mansikka-mustikkaraakakakussa. Tein piirakan Iloleipurin irtopohjaiseen piirakkavuokaan, joka on aivan mahtava piirakoiden leipomiseen ja sopii myös raakaleivontaan mainiosti.

Pohja
10 kuivattua aprikoosia (liota yön yli)
2 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelirouhetta
ripaus suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
0,5 dl sulaa kookosöljyä
(0,5 rkl hunajaa)

1. Laita liotetut aprikoosit, kookoshiutaleet ja mantelirouhe monitoimikoneeseen ja hurauta niin, että seoksesta tulee massaa.
2. Lisää suola, vanilja ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Laita pohja jääkaappiin.

Täyte
3 kypsää avokadoa
2 limen mehu
2 kypsää keskikoista banaania
0,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 tl Spirulina-jauhetta
(1 rkl hunajaa)

1. Soseuta avokadot ja banaanit ja lisää sekaan limen mehu ja muut aineet.
2. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai useampi tunti. Piirakan voi laittaa myös pakastimeen. Vinkki! Voit tehdä pintaan kuvioita jollain teräväkärkisellä välineellä.