Enpä olisi uskonut, että teen koskaan raakoja, gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia tartaletteja. Niitä näistä nyt kuitenkin tuli. Kaikki kunnia Foodinin kookosmannalle, joka pitää pohjan tukevasti koossa ja antaa sille hieman makeutta. (Huom! Kookosmannaa saa tilattua netistä tai ostettua Punnitse ja Säästä-kaupasta.) Pohja kannattaa painella pieniin silikonisiin muffinssivuokiin, koska niistä ne saa myös helposti irti. Leivoksen kruunaa vaniljalla maustettu vaahdotettu kookoskerma.

vadelmatartaletit
Reseptistä tulee noin 5 kpl leivoksia.

Pohja
100 g kuorellisia manteleita
3 rkl juoksevaa kookosmannaa

1. Liota manteleita muutama tunti tai yön yli.
2. Jauha mantelit monitoimikoneessa ja lisää esim. vesihauteessa notkistettu kookosmanna ja sekoita.
3. Painele massaa vuokiin, niin että niistä muodostuu kuppi.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Täyte
n. 2 dl tuoreita kotimaisia vadelmia (tai muita marjoja)
2 dl kookoskermaa
aitoa vaniljajauhetta

1. Laita kookoskerma jääkaappiin ja vaahdota se hyvin jäähtyneenä ja mausta vaniljalla.
2. Täytä jähmettyneet kupit vadelmilla ja kookoskermalla ja nauti. Säilytä jääkaapissa.

vadelmatartaletit