Olen muutaman kerran ostanut kaupasta valmista Urtekramin punajuurilevitettä, joka on kyllä herkullista. Ajattelin kuitenkin itse kokeilla samantyyppisen levitteen tekoa, ja kyllä kannatti. Tämä on niin herkullista Levite ei ole edes kovin työläs, varsinkaan jos käyttää jo valmiiksi keitettyjä punajuuria. Näitä saa luomuna ainakin hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tähän reseptiin keitin itse punajuuret. Niitähän kannattaa keittää samalla kilo tai pari, koska keittoaika on kuitenkin pari tuntia.

IMG_1654

Tämä punajuurilevite sopii hyvin leivän päälle tai vaikkapa wrapin sisään. Annoksesta tuli kaksi pientä purkillista, jotka kyllä tyhjenivät aika nopeasti.

Näitä tarvitset:

3 kpl keskikokoista keitettyä luomu punajuurta
1 dl paahdettuja luomu auringonkukansiemeniä
tilkka luomu sitruunamehua
2 rkl pistaasiöljyä (tai vaihtoehtoisesti oliiviöljyä)
hyppysellinen suolaa

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori.
  2. Paahda auringonkukansiemenet kullanruskeiksi uunissa tai pannulla. Älä polta!
  3. Laita siemenet monitoimikoneeseen ja hienonna ne tasaiseksi rouheeksi.
  4. Lisää paloitellut punajuuret, öljy, sitruunamehu ja suola.
  5. Anna massa sekoittua niin kauan kunnes se on levitemäistä tahnaa. Tarkasta maku ja lisää suolaa tai sitruunaa oman makusi mukaan.
  6. Säilytä jääkaapissa.
    Punajuurilevitepurkki