Jääkaapissa odotti nahistumista viisi punajuurta ja pakastimesta löytyi pussillinen paloiteltuja herkkutatteja. Mielessä oli kuva kauniin värisestä keitosta, joten nakkasin ainekset pataan ja lisäsin sinne sipulin ja tietysti kermaa. Hyvää ja täyttävää ja ennen kaikkea niin kaunista.

5 kpl keskikokoista punajuurta
1 sipuli
300 g pakaste tatteja (varmaan jotkut muutkin sienet käy…)
2 rkl oliiviöljyä
4 – 5 dl vettä
1,5 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 tl suolaa
ripaus maustepippuria
lisäksi voi laittaa mitä yrttejä sattuu kaapista löytymään

1. Kuori punajuuret ja pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Silppua sipuli ja lisää isoon kattilaan, jossa on oliiviöljyä ja kuullota hetken aikaa.
3. Lisää punajuuret ja tatit ja anna kypsyä välillä sekoittaen noin 10 min.
4. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät ja anna hautua noin 30-40 minuuttia.
5. Lisää suola, mausteet, tuorejuusto ja kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto on kovin sakeaa. Tarkasta lopuksi suolaisuus ja mausteet ja lisää makusi mukaan.
punajuurisoselusikalla