Kunnon amerikkalaistyylinen kurpitsapiirakka on minun jokasyksyinen suosikkileivonnainen. Saattaa olla kyllä hieman eksoottinen suomalaiseen makuun, mutta minut piirakan tuoksu ja pehmeä maku vie suoraan lapsuuden muistoihin.  Tein tämän yksinkertaisen reseptin gluteenittomana, mutta aivan vähähiilarista tästä ei saa, koska esim. myskikurpitsa itsessään on hiilaripitoinen. Satunnaiseen herkutteluun sopii kyllä minulle ja suosittelen kokeilemaan, jos et ole ikinä ennen tehnyt.
myskikurpitsapalat

Tee piirakka esim. pyöreään, halkaisijaltaan 20-25 cm vuokaan.

Pohja
2,5 dl mantelijauhetta
1/4 tl suolaa
2-2,5 rkl kookosöljyä
1 luomumuna

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja anna koneen sekoittaa niin kauan, että taikinasta tulee hieman sitkeää massaa (n. 5 min.)
2. Voitele vuoka ja painele öljytyillä sormilla taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte
1 keskikokoinen myskikurpitsa
2 luomu munaa
1 dl kuohukermaa
2 – 3 tl kookossokeria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl Ceylonin kanelia

1. Leikkaa kurpitsa paloiksi ja poista siemenet. Kypsennä palat uunissa 200 asteessa n. 30 – 40 minuuttia.
2. Koverra kypsistä ja jäähtyneistä paloista ”hedelmälihat”  ja laita ne monitoimikoneeseen mausteiden ja muiden aineiden kanssa ja hurauta sileäksi massaksi.
3. Kaada massa taikinalla vuorattuun piirakkavuokaan ja paista ensin 15 minuuttia 220 asteessa ja vähennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja jatka paistamista n. 45 minuuttia.
4. Tarjoile jäähtyneenä esim. kanelilla maustetun kermavaahdon kera.
paahdetutkurpitsat