Tuli sen verran hyvää tästä kokeilusta, että jakoon menee. Nopea ja helppo ja taatusti vhh eli koko piirakassa on hiilareita n. 8,4 g ja jos jakaa kuuteen palaan niin yhdessä palassa on silloin 1,4 g.

1 rkl voita
1 keskikoinen sipuli (n. 100 g)
6 luomumunaa
200 g kylmäsavulohta
150 g tuoretta pinaattia
0,5 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
mustapippuria
1 dl parmesanjuustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita voinokare piirakkavuokaan ja  laita vuoka uuniin, niin että voi sulaa.
2. Silppua sipuli ja pinaatti pieniksi.
3. Sekoita munat ja kerma isossa kulhossa ja lisää seokseen sipuli ja pinaatti. Lisää myös ripaus mustapippuria ja puolet juustoraasteesta.
4. Ota vuoka uunista ja voitele se pohjalla olleella sulaneella voilla ja kaada munaseos vuokaan.
5. Silppua lohipalat pieniksi tai jätä vähän isommiksi ja laita munaseoksen päälle. Ripottele päälle loput juustosta.
6. Paista n. 30-40 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin kera.

lohipiiraslautasella