Mieleni teki kaiken joulumässäilyn jälkeen jotain puhdistavaa, ravitsevaa ja lämmittävää keittoa vähillä hiilareilla ja ilman maitotuotteita. Tällainen soppa siitä ideasta siis syntyi:

300 g kanasuikaleita (Huttulan kukko)
1 tl Himalajan ruususuolaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 suippopaprika
2 prk (yht. 1 kg)  Luomu paseerattua tomaattia
100 g (1 rasia) Baby pinaattia
1 dl kookoskermaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl chilirouhetta
hippunen suolaa oman maun mukaan

1. Kääntele kanasuikaleet suolassa ja anna maustua hetki.
2. Silppua sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi.
3. Lisää öljy kattilaan ja kuullota sipuli siinä.
4. Lisää sitten kana paistumaan ja sen jälkeen paprika,
hakattu pinaatti ja mausteet.
5. Kun kana on miltei kypsää, lisää tomaattimurska ja kookoskerma.
6. Anna hautua n. 20 minuuttia ja maista onko mausteita riittävästi.
7. Keitto on ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä
eli annostele purkkiin ja ota evääksi töihin.