Näille pikkuisille herkuille kävi niin, että hävisivät pelliltä parempiin suihin nopeasti. Lapset tulivat juuri nälkäisinä (kuten aina…) koulusta ja ihana pitsan tuoksu houkutteli syömään. Nämä ovatkin hyvä välipala koululaiselle. Gluteenittomia ja vähähiilarisia tietysti mausta tinkimättä. Proteiinipuolesta pitää huolta muna ja juusto ja tärkeitä omega-3 rasvahappoja saa pellavasta.

Reseptistä tulee 5- 6 kpl pientä pitsaa

Pitsapohjat
4 luomumunaa
0,5 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
1 rkl 24h Valon paahdettua ja rouhittua pellavaa
1 tl suolatonta pitsamaustetta
1/4 tl suolaa
0,75 dl kookosjauhoja

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet. Anna levätä n. 5 minuuttia, että kookosjauho turpoaa.
2. Levitä 5-6 pientä soikeaa lättyä pellille ja esipaista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Tomaattikastike
1 dl tomaattimurskaa
2 tl pitsamaustetta
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 tl ruohosipulia

1. Sekoita ainekset keskenään ja levitä esipaistettujen pohjien päälle.

Esimerkkitäyte
5-6 siivua nitriititöntä ja lisäaineetonta palvikinkkua (esim. HK)
puolikas pieni suippopaprika
n. 2 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa paiston jälkeen

1. Laita täytteet tomaattikastikkeen päälle pohjiin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes juusto on saanut väriä.pizzasetkuva2