Nyt on jälleen näiden oranssien ja makeiden hedelmien aika. Persimon/kaki/sharon on kotoisen alunperin Kiinasta, mutta sitä viljellään nykyään muuallakin. Näitä hedelmiä saa myös luomuna esim. S-ryhmän kaupoista ihan edulliseen hintaan. Hedelmä sisältää paljon A- ja C-vitamiinia ja kuituja. Värinsä puolesta se sopii hyvin tähän synkkään aikaan. Pala aurinkoa lautaselle, ole hyvä.
salsaraakaaineet

Tämä raikas salsa sopii hyvin esim. kana- ja kasvisruokien lisukkeeksi tai vaikkapa leivän päälle.

Näitä tarvitset (melkein kaikki ainekset oli tällä kertaa luomua):
1 persimon (luomu)
2 tomaattia (luomu)
1 limen mehu (luomu)
n. 3 cm pala tuoretta chiliä (luomu)
1 varsi kevätsipulia
1 tl avokadoöljyä
nippu lehtipersiljaa

1. Kuori persimon ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi.
3. Purista limen mehu ja silppua sipuli ja persilja.
4. Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua pieniksi kuutioiksi.
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki.