Tästä taikinasta piti ensin tulla sämpylöitä, mutta leipuriin iski laiskuus ja taikina olikin juuri sopivan kokoinen pieneen leipävuokaan.

3 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
1 tl kookospalmusokeria
0,5 tl Himalajan ruususuolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 5 dl Emmer-jauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl 24h Valo paahdettu+rouhittu Pellavaa
piimää voiteluun ja kokonaisia pellavansiemeniä päälle

1. Lisää veteen suola ja sokeri.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vähitellen taikinaan.
3. Vaivaa taikinaa niin kauan että se irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa, mutta ei liian kovaa.
4. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinalla peitettynä noin tunniksi.
5. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla pieni leipävuoka ja laita taikina siihen. Anna taikinan vielä kohota puoli tuntia esim. 40 asteisessa uunissa.
6. Voitele leipä ja ripottele siemeniä päälle ja paista 180 asteessa n. 50-60 minuuttia.
7. Nauti esim. kurpitsavoin kanssa.
foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014