Juu, luit oikein, olen tehnyt pastaa. En voinut vastustaa kiusausta, kun näin Punnitse&Säästä-kaupassa nämä aivan ihanan värikkäät pastat. Iloisen ilmeen lisäksi nämä ovat speltistä tehtyjä ja värjäämiseen on käytetty spirulinaa, tomaattia, punajuurta ja pinaattia. Lapsille aivan mainio vaihtoehto perinteisen valkoisen vehnäpastan tilalle.
värikkäät pastat
5 dl pastaa
2 l vettä
0,5 tl Himalajan ruususuolaa
Keitä pastaa n. 8 min. suolatussa vedessä.

Kastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
150 g luomu pekonia raastettuna
1 luomu porkkana
1,5 dl kuohukermaa
0,5 tl kuivattua luomu basilikaa
0,5 tl kuivattua luomu oreganoa
1/4 tl mustapippurirouhetta (luomu)
1/4 – 0,5 tl Himalajan ruususuolaa

1. Silppua sipulit ja pekoni ja paista ne pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt ja pekoni saanut hieman väriä.
2. Lisää raastettu porkkana ja anna muhia muutama minuutti.
3. Lisää mausteet ja kerma ja anna hautua muutama minuutti lisää. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
4. Lisää kastikkeeseen keitetyt pastat ja sekoita varovasti. Maista ja lisää mausteita, jos siltä tuntuu.