Nämä ovat niin herkullisia! Kaupoista saa nyt ihanan kiinteitä kotimaisia kesäkurpitsoja, joita kannattaa hyödyntää monta kertaa viikossa. Näiden kurpitsojen täytteeksi pääsi eilen illalla poimimani kantarellit ja jääkaapista löytynyt luomupekoni. Onneksi jemmassa oli vielä pala parmesanjuustoa, joka toi ihanan lisän jo melkein täydellisen makuiseen täytteeseen.

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (reilu 20 cm)
2 pientä tai yksi iso kesäsipuli
oliiviöljyä
n. 1 l kantarelleja
150 g kotimaista luomupekonia
loraus kuohukermaa (n. 2 rkl)
n. 1 dl juustoraastetta (käy hyvin parmesan-tyyppinen juusto)
ripaus suolaa
maustepippuria myllystä

täytetyt kesäkurpitsat

1. Pese kesäkurpitsa ja halkaise pituussuunnassa kahtia.
2. Koverra puolikkaiden höttöinen sisältö pois esim. jäätelökauhalla. Ripottele hieman suolaa puolikkaille ja asettele uunivuokaan.
3. Silppua putsatut kantarellit ja sipuli.
4. Laita loraus öljyä kasariin ja kuullota siinä sipulisilppu ja lisää sienet ja silputtu pekoni. Paista hetki ja lisää kerma. Anna hautua kunnes kerma on keittynyt kasaan. Lisää suolaa tarvittaessa ja pari kierrosta pippuria myllystä.
5. Täytä kesäkurpitsat pekoni-kantarellitäytteellä ja ripottele juustoraastetta päälle.
6. Paista 180 asteisessa uunissa noin. 20-25 minuuttia.