Selvä kevään merkki on se, että jokaisella kauppareissulla tarttuu mukaan nippu  parsaa. Parsaa syödään meillä nyt joka päivä. Kannattaa kokeilla tätä ihanan keväistä vihreää herkkua monissa eri ruoissa. Parsa sopii hyvin myös keittoihin ja tämän kermaisen kanakeiton maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Kannattaa siis keittää iso kattilallinen arkipäivien tarpeeseen ja esimerkiksi töihin evääksi.
parsatkuva
2 pakettia eli 600 g Naapurin maalaiskananpojan filesuikaleita
2 tl suolaa
oliiviöljyä tai kirkastettua voita paistamiseen
n. 6 dl vettä
1 kesäkurpitsa (n. 350 g)
1 nippu vihreää parsaa (500 g)
1 parsakaali (n. 300 g)
1 sipuli
1 purkki (150 g) Arla Rucola&Pesto lisäaineetonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia

1. Pilko filesuikaleet pienemmäksi ja ripottele suolaa päälle.
2. Silppua sipuli ja lisää kattilaan veden kanssa ja laita kiehumaan.
3. Kuori kesäkurpitsa ja irrota ja pienistä nuput parsakaalista.
4. Katko parsojen kova alaosa varresta ja kuori. Huuhdo hyvin erityisesti nuput, joissa saattaa olla hiekkajäämiä. Pilko pieniksi paloiksi.
5. Ruskista kanat rasvassa ja lisää kattilaan.
6. Lisää pilkotut vihannekset ja tuorejuusto kerman kera.
7. Anna kiehua hetki ja lisää ruohosipuli ja suolaa, jos tarve vaatii. Anna hautua vielä noin 15 minuuttia.