Edelleen pysytellään kevään suosikkiraaka-aineessa eli parsassa. Vesi herahti kielelle, kun ajattelin mehevän suolaista lohipiirakkaa, jossa aromia ja keveyttä on antamassa parsa ja punasipuli. Piirakka toimii hyvin myös seuraavana päivänä vaikka eväänä salaatin kera.

Pohja
100 g luomuvoita
1 luomumuna
0,5 dl 24h Valo Pellavansiemenrouhetta
2 dl mantelijauhetta
0,5 tl suolaa

1. Sekoita pehmeä rasva ja muna ja lisää muut aineet.
2. Painele piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte
120 g smetanaa
2 luomumunaa
1 dl kuohukermaa
1 nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
250 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
100 g mozzarella juustoraastetta

1. Sekoita smetana, munat ja kerma sekaisin.
2. Katko parsan kovat varsien alaosat ja kuori. Pese hyvin juoksevan veden alla ja pilko pieniksi. Voit jättää koristeeksi piirakan päälle 5 kpl.
3. Pilko myös sipuli ja lohi.
4. Levitä lohipalat, sipuli ja parsat esipaistetun pohjan päälle ja kaada vuokaan smetan-munaseos ja ripottele juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuuttia.