Aina voi kehittää jo olemassa olevaa reseptiä, joten päätin ottaa käsittelyyn jo hyväksi koetun siemennäkkäriohjeeni. Mitään valtavaa mullistusta ei reseptiin ole tullut, mutta valmistustavan pieni muutos vaikuttaa lopputulokseen ja makuun huomattavasti. Erona on siis se, että siemeniä jauhetaan hieman, jolloin näkkärin rakenne on tasainen ja vielä paremmin koossapysyvä. Vaihdoin myös pellavansiemenet valmiiksi jauhettuun 24h Valon pellavarouheeseen, joka on aivan ihana ja monikäyttöinen tuote ja jätin Chian-siemenet pois, koska niitä ei kaapissa ollutkaan.

1 pellillinen

1 rkl Psylliumia
1 rkl Pofiberiä
1 rkl 24 h Valo paahdettu ja rouhittu pellava
1/4 tl suolaa
3 dl vettä
1,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl juoksevaa kookosöljyä

1. Sekoita psyllium, pofiber, pellavarouhe ja suola veteen ja anna turvota n. 5-10 min. Massasta tulee hyytelömäistä limaa.
2. Laita siemenet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja jauha karkeaksi jauhoksi. Lisää jauho seokseen ja sekoita joukkoon viimeiseksi sula kookosöljy.
3. Levitä tasaisesti pellille ja paista n. 1 h 10 min. 175 asteessa.

jauhettunäkkärikasassa