Tämä kakku on matkittu italialaisesta suklaa-pähkinäkakusta Panfortesta. Korvasin vehnäjauhot mantelijauhoilla ja käytin punaviiniä makean jälkiruokaviinin sijaan. Sokerina on tuttuun tapaan kookospalmusokeria ja suklaana Foodinin  palmusokeroitua raakakaakaomassaa. Pähkinät, mantelit ja viikunat ovat myös Foodinin korkaluokkaisia tuotteita. Heiltä saa myös ihanan isoja paketteja Ceylonin kanelia, jossa ei ole maksamyrkky kumariinia, kuten muissa kaneleissa.

150 g Luomu Cashew-pähkinöitä
150 g kuorittuja luomu manteleita
1 dl luomu mantelijauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl pomeranssinkuorijauhetta
8 kpl kuivattua viikunaa (leikkaa pieniksi paloiksi)
2 tl Ceylonin kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5 dl kookospalmusokeria
0,5 dl luomu hunajaa
100 g palmusokeroitua raakakaakaomassaa (rouhi valmiiksi)
0,5 dl punaviiniä

www.terapiakokkausta.fi 23.11.2014 foodstyling by Maria

1. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi.
2. Paahda pähkinät ja mantelit pannulla kevyesti.
3. Lisää pannulle manteli- ja kaakaojauhe ja sekoita.
4. Lisää loput aineet ja sekoita massaksi miedolla lämmöllä. Älä polta.
5. Vuoraa pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla ja levitä massa siihen.
6. Paista kakkua 150 asteessa 25 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.