Päärynäkakku

Pohja
2 luomu kananmunaa
3 dl mantelijauhetta
1 tl Psylliumia
1 tl Karppisokeria
1 tl kookossokeria
1/4 tl Vaniljauutetta

1. Vatkaa munat ja lisää toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
3. Levitä taikina pohjalle ja paista 200 asteessa n. 10 min.
4. Anna pohjan jäähtyä.
päärynät

Täyte
4 kypsää päärynää
0,5 limen mehu
250 g Mascarponea
2 dl luomu kuohukermaa
0,5 tl vaniljauutetta
2 rkl Karppisokeria
5 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Kuori ja soseuta päärynät.
3. Vatkaa kerma ja lisää vaahtoon Mascarpone ja makuaineet.
4.Yhdistä päärynäsose ja vaahto.
5. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä/kermaa ja lisää seokseen.
6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä kolme tuntia.

 

← Previous post

Next post →

6 Comments

  1. Kakku hyytymässä. Saas nähdä onnistuiko.

    • Maria Alatalo

      Hannele, sä et voi mokata tätä:-) Jos vaan laitoit oikeat raaka-aineet ja määrät…

  2. Onnistui ja hyvää on. Vielä vois kokeilla että laittas pohjaan pähkinärouhetta niin tulis rapeaa.

    • Maria Alatalo

      Moi Hannele!
      Juu, pohjaa voi tuunata mielensä mukaan ja tehdä esim. sellaisen jossa on voita ja pähkinärouhetta niin tulee keksimäinen. Kokeilin tähän tuollaista vähän sokerikakkumaista pohjaa ja kaksi pähkinäallergikkoa perheessä, niin menin mantelilla. Mut esim. manteli rouheena käy myös. Täyte on minusta tosi kivan lempeän makuista. t. Maria

  3. Käykö teillä pähkinäallergikolle manteli? Sepä hyvä tieto. Ja toi voi lisänä pähkinöiden kanssa.:-) täyte oli raikasta ja hyvää.

    • Maria Alatalo

      Juu, käy. Mantelihan ei ole varsinaisesti pähkinä (jostain olen lukenut) ja lapset voivat sitä näköjään syödä. Syövät esim. mantelileipää ja olen vähän siedättänyt eikä lääkäri pitänyt sitä huonona ajatuksena. Maapähkinä ja Hassel on ne meillä täysin kielletyt eli niissä hengenvaara.

Vastaa