Sain tähän paistokseen idean vanhasta 1990-luvulla USA:sta ostamastani leivontakirjasta The Artful Pie, jossa on aivan ihania piirakkareseptejä ja kauniita kuvia. Siellä on resepti päärynä-karpalopiirakasta, jota muokkasin hieman.
artfulpieartfulpie2
Käytin Biokian kuivattuja karpaloita, joita hain Life Story puodin Minna’s Matin  myyntipisteestä testiin. Toimivat oikein mukavasti tässä karamellimaisessa paistoksessa.

paistoksen raakaaineet

Pohja ja päällinen
2,5 dl isoja luomu kaurahiutaleita
1 dl kookossokeria
1/4 tl jauhettua neilikkaa
2 rkl mantelijauhoja
100 g luomuvoita

Täyte
1 dl kookossokeria
50 g Biokian kuivattuja karpaloita
1 rkl vettä
3 pientä päärynää

1. Sulata voi pehmeäksi ja lisää se kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
2. Laita kattilaan vesi, sokeri ja karpalot ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min.
3. Kuori päärynät ja paloittele pieniksi paloiksi. Lisää päärynän palat kattilaan ja sekoita.
4. Voitele tai vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 17 cm) ja levitä kerros päällistaikinaa pohjalle.
5. Lisää täyte vuokaan ja päällystä lopulla taikinalla.
6. Paista 180 asteessa n. 45-50 minuuttia kunnes paistos kuplii ja on saanut väriä.
päärynäkarpalophaarukka