Olin lukenut jostain, että perunajauhot tai maizenan voi korvata kiisselissä psylliumilla, joten pitihän sitä kokeilla. Kiisseli onnistui hyvin, joten tässä on kiisseli ilman ylimääräistä tärkkelystä.
omenanpuolikkaat

1 l luomu täysomenamehua
(ota 2 dl erikseen alkuvaiheessa suurustetta varten)
4 kpl luomuomeaa
0,5 rkl Ceylonin kanelia
2 rkl psylliumia (jauhetta)
(1 rkl kookossokeria)

1. Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi.
2. Lisää 8 dl omenamehua ja omenan palat kattilaan ja
anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
3. Lisää kaneli (ja kookossokeri) kattilaan.
4. Sekoita 2 dl omenamehua ja 2 rkl psylliumia kipossa
ja lisää ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen.
Anna kiisselin pulpahtaa ja siirrä pois liedeltä.
5.  Nauti jäähtyneenä vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.