Nakuvoileipäkakku

Kevään juhlat lähestyvät ja nyt onkin jo korkea aika miettiä tarjottavia. Tässä yksi hyvä gluteeniton, maidoton ja lihaton vaihtoehto koristamaan juhlapöytää. Kauden kasvikset antavat kakulle kauniit värit ja mausteinen hummus kakun välissä on erittäin maukasta. Kakun voi koristella mielensä mukaan, mutta nakuna se pysyy, kun sitä ei kuorruta enempää. Vinkki! Jos et halua tehdä kakkua, niin pohjista tulee todella hyviä rieskoja lantturieskojen tapaan.

Kakusta tulee noin 8 palaa.

Pohjat
1 iso tai 2 pienempää punaista suippopaprikaa
8 kpl luomumunaa
2 dl luomu kookosjauhoja
3 rkl 24h Valo paahdettua ja rouhittua pellavaa
1, 5 tl suolaa

1. Pese paprikat ja poista kanta ja siemenet. Laita paprikanpalat monitoimikoneeseen ja hurauta pieneksi silpuksi.
2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää jauhot, pellavarouhe ja suola.
4. Anna taikinan seistä hetki, niin että pellava ja kookosjauho hieman turpoaa.
5. Levitä taikinasta pellille leivinpaperin päälle kolme n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa noin 0,5 cm paksuista ”lättyä”.
6. Paista 175 asteessa (tai 155 asteessa kiertoilmassa) noin 20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

Hummus kakun väliin
2 prk  (5 dl) valmiiksi kypsennettyjä kik-herneitä (esim. GoGreen luomu
1 prk=290 g)
1 dl Tahinia (esim. Urtekramin luomua)
2 valkosipulin kynttä
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa

1. Valuta toisesta kik-hernepurkista kaikki vesi ja laita monitoimikoneeseen. Laita toinen purkki vesineen koneeseen.
2. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet ja lisää kik-herneiden sekaan sitruunanmehun, suolan ja tahinin kanssa. Soseuta tasaiseksi.

Kakun täyttäminen

Aseta yksi kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä siihen hummusta pari desiä. Laita esim. baby-pinaatinlehtiä hummuksen päälle kerros ja laita toinen kakkulevy päälle. Voitele sekin hummuksella ja täytä baby-pinaatilla. Laita sitten viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja levitä siihen loput hummuksesta. Koristele esim. kirsikkatomaateilla, höyrytetyllä vihreällä tankoparsalla, retiiseillä, lehtipersiljalla, basilikalla ja oliiviöljyllä omien taitojesi mukaan.
nakuvoileipäkakku

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. No nam! Tämä idea ja resepti pitää laittaa korvan taakse.

    • Maria Alatalo

      Kiitos:-) On oikein maukasta ja mikä parasta, siitä tuli vielä nättikin! t. Maria

Vastaa