Nämä mainion näköiset munkkitikkarit ovat gluteenittomia ja maidottomia ja makeutukseen on käytetty hieman kookospalmusokeria.  Kardemumma antaa kivan pullamaisen maun munkeille. Kannattaa ehdottomasti itse rouhia morttelissa kardemumman siemenet, koska maku on silloin parhaimmillaan. Foodinin palmusokeroitu kaakaomassa sopii mainiosti munkkien koristeluun. Munkkien kanssa voi nauttia jääteetä, jossa on käytetty maltillisesti sokeria ja siinä maistuu raikas sitruuna.

www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015

Munkkien paisto on taitolaji. Minulta jää aina pari ensimmäistä munkkia raaoiksi kokeilukappaleiksi, ennen kuin saan rasvan optimaalisen lämpöiseksi. Käytin paistorasvana luomu kookosöljyä, jolla saa hyvän paistotuloksen ja maku sopii näihin munkkeihin hyvin. Tämä taikina toimii parhaiten, kun pyörittelee siitä mahdollisimman pieniä munkkeja. Pienet pallerot tai rinkulat eivät jää raaoiksi ja niistä tulee ilmavia. Taikinasta tulee n. 25 pientä palleroa.

Taikina:
3 luomu munaa
0,5 dl luomu kookosöljyä (juoksevaa)
2 dl luomu kookosmaitoa
2 dl mantelijauhoja, Foodin
2 rkl Psyllium jauhetta, Foodin
2,5 rkl Pofiber perunakuitua
1 tl rouhittua kardemummaa, Foodin
2-3 rkl kookospalmusokeria, Foodin
2 tl leivinjauhetta

Paperisia värikkäitä pillejä munkkitikkareiden tikuiksi.

Koristeena voi käyttää esim.:
70% palmusokeroitua kaakaomassaa (Foodin), palmusokeroitua valkosuklaata, pakastekuivattuja marjoja, kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita, suklaarouhetta….

www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015

1. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää psyllium ja juokseva kookosöljy.
3. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Laita tasaiseksi sekoitettu taikina jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi, että kuidut turpoavat ja kookosrasva jähmettää taikinan.
5. Lämmitä paistorasva ja ota puolen ruokalusikallisen kokoinen pala taikinasta ja muotoile palloksi ja nakkaa rasvaan. Paista kauniin ruskeaksi muutama minuutti välillä käännellen. Voit muotoilla palloista myös pieniä rinkuloita tekemällä niihin reiän keskelle. Laita paistuneet munkit talouspaperin päälle jäähtymään.
6. Kun munkit ovat jäähtyneet, voit tehdä niistä tikkareita laittamalla värikkään pahvisen pillin varreksi. Kasta munkit suklaaseen ja muihin koristeisiin.

www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015