Nyt piti saada tuhtia ruokaa, joten päädyin tekemään tämän erittäin yksinkertaisen munakoisovuoan.

1 keskikokoinen munakoiso
n. 1 tl Himalajan ruususuolaa
1 sipuli
2,5 dl paseerattua tomaattia (luomu)
350 g nauta-sika luomujauhelihaa
1 tl oreganoa
1/4 tl maustepippurirouhetta
0,5 rkl luomu kasvisliemijauhetta
n. 200 g juustoraastetta (emmental, täysrasvainen)
1,5 dl luomukermaa
oliiviöljyä paistamiseen ja vuokaan
munakoiso

1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi kiekoiksi.
2. Suolaa kiekot molemmin puolin ja anna niiden ”itkeä” hetken aikaa.
3. Silppua sipuli ja ruskista se pannulla jauhelihan kanssa.
4. Mausta jauheliha ja lisää tomaattimurska ja anna hautua hetken.
5. Voitele mielellään pyöreä uunivuoka ja aseta pohjalle munakoisokiekkoja ja lisää päälle jauheliha-tomaattikastiketta ja juustoraastetta ja kermaa raitoina. Näitä tulee n. kolme jauheliha-juusto-kermakerrosta. Päällimmäiseksi munakoisoa, juustoraastetta ja kermaraitoja. Huom! Älä laita liikaa kermaa, ettei vuoasta tule liian vetistä.
6. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.