Munakasrulla

Teki mieli meksikolaisittain maustettua jauhelihaa ja tacotkin vilahtivat mielessä. Sitten jostain tuli idea munakasrullasta, jota olen viimeksi tehnyt monta vuotta sitten. Tarjoile tätä täyttävää ruokaa ranskankerman ja avokadodipin kanssa.

Munakas
6 luomumunaa
125 g raastettua aitoa cheddar-juustoa
1 dl luomu kuohukermaa

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma.
2. Levitä muna-kermaseos leivinpaperille pellille ja ripottele juustoraaste päälle.
3. Paista munakasta 200 asteessa n. 20-30 min., kunnes se on kauniin kullanruskeaa.

Jauhelihatäyte
Valmista täyte munakkaan ollessa uunissa.

600 g luomu naudan jauhelihaa
1 paprika
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
1 dl paseerattua tomaattia
1/4 tl rouhittua maustepippuria
0,5 tl chiliä (saa laittaa enemmänkin oman maun mukaan)
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
125 g raastettua aitoa cheddar-juustoa

1. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä isossa kasarissa mausteiden kanssa.
2. Lisää jauheliha ja ruskista.
3. Lisää silputtu paprika ja paseerattu tomaatti ja suola.
4. Anna hautua hetki niin että paprikat ovat pehmenneet ja liha mureutunut. Lisää mausteita tarvittaessa.
5. Levitä täyte munakkaan päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Rullaa munakas rullalle ja leikkaa  annospaloiksi.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Pakko taas kokeilla!

    • Maria Alatalo

      Hei Hannele!
      Tämä on ihan mun herkkua! Ajattelin tehdä sitä jälleen tänä viikonloppuna. Ja on tosi riittoisaa. Kannattaa tehdä tuo avokadodippi myös. t. Maria

Comments are closed.