Heräsin sunnuntaiaamuna ajatus mielessäni, ajatus siitä, että pitää mennä metsään. Ajatukseen liittyi myös pieni toive siitä, että saattaisin löytää herkkutatteja! Olen viimeksi sienestänyt yli kolmekymmentä vuotta sitten eli herkkutatit eivät ole käyneet keittiössäni koskaan.

Menin siis metsään. Jälleen kerran muistin kuinka voimaannuttava paikka se on. Sammal oli aivan mielettömän vihreää ja jo hieman purppuraiseksi muuttuneet mustikanvarvut loistivat sitä vasten kauniisti. Metsä antoi minulle luvan rauhoittua ja annoin itseni kokea tuon hetken tärkeyden. En suorittanut mitään. Tajusin kuinka harmillisen usein suoritan elämää. Käyn hienoissa paikoissa, syön upeissa ravintoloissa, katson kauniita maisemia…suoritan elämää, mutta harvemmin pysähdyn hetkeen. Ajatus on jo seuraavassa tai sitä seuraavassa kohteessa. Jälleen kerran lainaan erään lempiajattelijan viisaita sanoja, joihin tukeudun melkeinpä päivittäin muistaakseni jokaisen hetken tärkeyden.

Älä huolehdi tekojesi hedelmistä. Keskity itse tekemiseen. Hedelmät tulevat ajallaan.
Lähde:Eckhart Tolle: Läsnäolon voima

tatit

 

Tämän täydellisen metsäisen nautinnon kruunasi löytämäni tatit. Useita herkkutatteja ja google kuvahaun mukaan myös muutama punikkitatti osui tielleni. En siis ole ikinä tehnyt itse poimimistani sienistä mitään ruokaa, joten pysyin aika yksinkertaisella linjalla. Tattimuhennos syntyi siis ihan lonkalta, mutta oli kyllä aivan taivaallista.herkkutatti

 

 

Sienistä toivuttani otin pakastimesta jäätelökoneen kulhon esiin ja aloitin lakritsijäätelön veivaamisen.  Sain idean tähän jäätelöön maustepurkista, joka osui tielleni kauppareissulla. Hyllyssä oli nimittän pieni söpö musta purkki Lakritsijuurijauhetta. Jäätelöstä tuli ihan namia!

Olen jo jonkin aikaa ollut huolissani etenkin lasten saaman sokerin määrästä. Kauppakassistani ovat, lasteni harmiksi, mutta heidän terveytensä hyväksi, hävinneet valmiiksi maustetut jogurtit. Jotain pitää kuitenkin olla tilalle. Vähäsokerisia vaihtoehtoja on älyttömän helppo valmistaa itse ja tässä banaanijogurtin resepti. Se on makeutettu Lucuma-jauheella, joka on minulle uusi tuttavuus ja tulenkin kokeilemaan sitä ainakin raakasuklaassa ja itse tehdyissä nameissa, joista kerron sitten joku toinen kerta.