Tämä fuusiokakku syntyi ihan siitä, että jääkaapissa oli mascarponea, kermaa ja tummaa suklaata, ja vieraita oli tulossa viikonlopuksi. Kakku on fuusiokakku siksi, että siinä yhdistyy perinteinen hyydykekakku ja raakakakkupohja. Ne toimivat hyvin yhdessä tässä ihanan täyteläisessä ja näyttävässä gluteenittomassa leivonnaisessa. Kakku vaatii ennakointia hyytymisen verran eli minimissään 3 tuntia jääkaapissa. Tein kakun isompaan irtopohjavuokaan n. 24 cm halkaisijaltaan.

Pohja
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl hamppurouhetta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
10 kpl kuivattuja ja hetken liotettuja aprikooseja
0,75 dl juoksevaa kookosöljyä
1 rkl lucuma-jauhetta

1. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa ja painele pohja tarjoiluvadilla olevan irtopohjakakkuvuoan sisäpuolelle.
2. Vuoraa kakkuvuoan reunat kookosöljyllä voidelluilla leivinpaperikaistaleilla. Kookosöljy auttaa leivinpaperia pysymään vuoan reunoilla.

Täyte
500 g mascarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
4 kpl liivatelehteä
200 g (vähäsokerista) tummaa suklaata, min 70%
1 rkl lucumajauhetta tai kookospalmusokeria tai muutama tippa stevia-uutetta
0,5 tl Bourbon vaniljajauhetta

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota 3 dl kermaa ja jätä 1 dl liivatteille.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä.
4. Lisää mascarpone kermavaahtoon sekoittaen.
5. Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata liotetut liivatteet siihen ja lisää ohuena nauhana kermavaahtoon.
6. Lisää vaahtoon vanilja ja valitsemasi makeutus.
7. Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon vain hieman sekoittaen, niin että seoksesta tulee marmorikuvioinen.
8. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä min. 3 tuntia jääkaapissa. Mielellään yön yli. Vinkki! Jos et saa kakun pinnasta tasaista, niin tee siihen kuvioita kapealla veitsenkärjellä.