Manteliset korvapuustit

Näissä puusteissa on osa jauhoista korvattu mantelijauholla ja sokerina on kookossokeria.
Taikinasta tulee n. 15 pientä puustia.

2,5 dl lämmintä vettä
1 dl kookossokeria
1 luomu kananmuna
0,5 rkl kardemummaa jauhettuna
0,5 tl Himalajan ruususuolaa
1 pussi kuivahiivaa
n. 5 dl Speltti täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
50 g luomuvoita (huoneenlämpöistä)

Puustien väliin laitetaan voita (n. 50 g), Ceylonin kanelia n. 2 rkl ja n. 1 dl kookossokeria.
Pinta voidellaan kananmunalla ja ripotellaan mantelirouhetta päälle.

1. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva.
2. Lisää lämpöiseen veteen sokeri, suola ja kardemumma.
3. Lisää osa jauhoista veteen munan kanssa.
4. Jatka jauhojen lisäämistä ja taikinan vaivaamista.
5. Lisää voi ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa vuoan reunoista.
6. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa n. 1 tunti.
7. Kauli taikinasta levy (mielellään ilman jauhoja) ja levitä siihen voi ja ripottele sokeri ja kaneli päälle.
8. Rullaa taikina ja leikkaan pieniksi puusteiksi (voit laittaa ne pieniin muffinssivuokiin).
9. Anna puustien kohota. Voitele ne ja ripottele mantelirouhetta päälle.
10. Paista 215 asteessa n. 15 minuuttia.

 

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. Aivan tajuttoman hyvän näköisiä! Olen myös innostunut raaka-aineista, kun terveellisemmät herkut ovat lähellä myös omaa sydäntäni.

    • Maria Alatalo

      Moi Pipsa!
      Kiitos! Juu, nämä ovat hyviä, jos arvostaa terveellisyyttä. Jännitti vähän pysyykö taikina koossa, mutta tuli tosi hyvää, kun ei laittanut liikaa jauhoja ja antoi kohota tarpeeksi kauan. Mulla alkaa nämä reseptit olemaan aika vaihtoehtoisia. Ei tule enää tehtyä ”tavallisista” jauhoista ja sokereista leivonnaisia. Varmaan siksi, kun niitä ei löydy kaapeista:-) t. Maria

  2. Miks mun taikinasta tulee niin kovin löysää, ei irtoa astian reunoista vaikka kuina vaivais….

  3. Maria Alatalo

    Moi Hannele!
    Olet näemmä innostunut leipomaan. Muistaakseni taikina oli hyvin vuoasta irtoavaa ja eikä leivottaessa tarvinnut jauhoja. Pullataikinassa jauhojen määrä ei ole koskaan vakio, koska eri merkkiset jauhot eroavat toisistaan. Jos on niin löysää, ettei ole ollenkaan leivottavissa niin silloin lisää vähitellen jauhoja, mutta varovasti, koska pullataikina ei saa olla koskaan liian kovaa. Myös käyttämäni mantelijauho on voinut olla eri karkeusastetta kuin sinun ja munan koko myös vaikuttaa siihen paljonko tarvitsee jauhoja. Rasvan pitää olla kiinteää, ei voisulaa. Toivottavasti sait kuitenkin jotenkin onnistumaan. t. Maria

  4. Tuli niin löysää että laitoin silikonivuokiin, mutta maku oli hyvä vaikka ei ollut korvapuustin näköisiä.

Comments are closed.