Parasta mantelimaitoa saa, kun tekee sen itse. Kaupassa myynnissä olevissa on sakeuttamis- ja emulgointiaineita ja joihinkin on lisätty myös sokeria.  Ja mielestäni tämä itse tehty on pehmeämmän makuista. Mantelimaidon voi maustaa esim. vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla.

Käytän mantelimaitoa smootien joukossa, chian-siementen kanssa ja se on ehdottomasti parasta kahvissa kookosöljyn kera. Maito säilyy jääkaapissa noin kolme päivää eli kannattaa optimoida valmistusmäärä oman käytön mukaan. Ylijäävästä mantelijauhosta voi leipoa vaikka mantelileipää.

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito   18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito 18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

Tästä annoksesta tulee vajaa litra maitoa. Tarvitset 3 dl kuorellisia tai kuorettomia manteleita, 9 dl vettä ja kunnon blenderin.

1. Liota mantelit mielellään yön yli.
2. Huuhtele lionneet mantelit ja laita blenderiin.
3. Lisää vettä niin paljon, että mantelit peittyvät ja hurauta hetki, niin että massa muuttuu puuromaiseksi.
4. Lisää loppu vesi ja anna sekoittimen käydä muutama minuutti sen tehosta riippuen.
5. Siivilöi massa esim. astian päälle viritetyn harsokankaan läpi ja purista loput maidot hyvin massasta.
6. Laita maito pulloon mahdollisten mausteiden kera.

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito   18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito 18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito   18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito 18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito   18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland

www.terapiakokkausta.fi , mantelimaito 18.4.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Espoo, Finland