Lähestyvän pääsiäisen vuoksi oli pakottava tarve leipoa piirakkaa, jossa on tähän juhlaan sopivat värit ja maku. Gluteeniton ja vähäsokerinen piirakka sopii hyvin pääsiäisen kahvipöytään. Ihanan kookoksisen pehmeä pohja sulaa suussa raikkaan mascarpone-vaahdon kera. Mango tuo oman arominsa piirakalle.
mango

Pohja
100 g luomuvoita
0,5 dl karppisokeria (tai kookossokeria)
1 luomumuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
0,75 dl luomu kookosjauhoja

1. Hiero pehmennyt voi ja sokeri tahnaksi ja lisää muna. Sekoita tasaiseksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja painele taikina voidellun ja jauhotetun (kookosjauho/hiutale) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
pääsiäispiirakkapala

Täyte
1 kypsä mango
500 g mascarponejuustoa
2 luomumunaa
0,5 dl kuohukermaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1-2 rkl sitruunanmehua
pari tippaa steviaa (tai pari tl kookossokeria)

1. Kuori mango ja veistele siitä esim. juustohöylällä ohuita lastuja. Laita lastuja limittäin piirakkapohjan päälle (koko mango ei mene tähän eli hedelmää jää koristeeksi).
2. Sekoita mascarpone, munat ja kerma keskenään hyvin sekaisin. Lisää muut aineet seokseen.
3. Kaada mascarponeseos pohjalla olevien mangolastujen päälle.
4. Paista 175 asteessa noin 40 – 45 minuuttia.
5. Koristele hyvin jäähtyneenä esim. kermavaahdolla ja jäljelle jääneellä mangolla.
tulppaanijapiirakka