Jääkaapissa oli sulanut pussi pakastemangokuutioita, purkki mascarponea (tätä löytyy melkein aina…) ja kermaa ja jotain hyvää voisi niistä tehdä. Tarkastus kuiva-ainekaappiin, josta löytyi muutama liivate ja vanilja-aromia. Ainekset siis yhteen ja herkullinen jälkkäri tulille, ilman lisättyä sokeria ja gluteenia. Kaikkein hienointa on se, että voi käyttää hyödyksi kaapista löytyviä aineksia ilman etukäteissuunnitelmaa.

300 g pakastemangoa sulaneena
2 dl kuohukermaa (säästä 0,5 dl liivatteen sulattamiseen)
250 g mascarpone-tuorejuustoa
pari tippaa vanilja-aromia tai Bourbon-vaniljajauhetta
3 liivatelehteä

1. Laita liivakot likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
2. Soseuta mangokuutiot blenderissä tai monitoimikoneessa ja lisää osa kermasta sekaan mascarponen kera ja sekoita kuohkeaksi.
3. Lisää vanilja.
4. Kuumenna loput kermasta ja lisää siihen lionneet liivatteet niin, että ne sulavat kermaan ja lisää seos sekoittaen mango-kermaseokseen.
5. Annostele kuppeihin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
mangovanukaslusikassakuva