500 g mangopalojaMangot
3 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä hakattuna
1 keskikokoinen sipuli
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl Ceylonin kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl Himalajan vuorisuolaa
kuivattua tai tuoretta chiliä maun mukaan eli saa olla tulistakin, jos tykkää
1 rkl öljyä freesaukseen
0,75 dl valkoviinietikkaa

Chutney
1. Freesaa öljyssä valkosipuli, sipuli ja tuore inkivääri, kunnes ovat läpikuultavia.
2. Lisää mausteet ja freesaa hetki.
3. Kaada mangot joukkoon ja lisää myös suola ja chili ja etikka.
4. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 45 min.
5. Maista ja lisää suolaa tai chiliä maun mukaan.
6. Mangopalat voi soseuttaa, jos ne ovat liian isoja.
7. Säilö steriloituihin lasipurkkeihin.

Chutney sopii hyvin mausteisen ruoan kanssa. Toimii myös juustojen lisukkeena.