Tästä ei majoneesin teko enää helpotu! Pomminvarma ohje ja maku kohdallaan. Tätähän kannattaa jatkojalostaa esim. murskatulla valkosipulilla, basilikalla, chilillä, pippurilla, parmesanjuustolla…taivas vain rajana. Tarjoile esim. grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa, salaatissa tai grillattujen kasvisten kyytipoikana…

Tarvitset sauvasekoittimen ja korkean kannun sekä yhden luomu munan, 3 dl oliiviöljyä, 1 tl valkoviinietikkaa (sitruunanmehukin käy), 1 rkl sinappia (säilöntäaineetonta ja vähäsokerista esim. Dijon tai Kotisinappi) ja 1 tl suolaa. Joissakin ohjeissa kehotetaan ainesten olla huoneenlämpöisiä, mutta olen tehnyt tätä ihan jääkaapikylmistäkin aineksista ja onnistunut.

1.Mittaa kaikki muut ainekset kannuun paitsi öljy.
2. Pyöräytä sauvasekoittimella pari kertaa sekaisin.
3. Lisää öljy ohuena nauhana sekaan samalla sekoittaen.
4. Majoneesi on valmis kun se sakeutuu hyytelömäiseksi.
5. Säilytä puhtaassa purkissa jääkaapissa. Säilyy n. 3-4 vrk. mausteista riippuen.

www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015