Jäätelökausi on alkanut ja samalla maidottomien jäätelöreseptien kehittely. Tämä versio syntyi sillä asenteella, että mitä kaapista löytyy. Ja löytyihän sieltä. Vajaa purkki ihanan aromaattista Foodinin Kookosnektaria, joka makeuttaa jäätelön juuri sopivasti. Löytyi myös luomu kaakaojauhetta, kananmunaa, vaniljaa sekä gluteenittomia kaurahiutaleita. Kerman/maidon korvikkeena toimii siis itsetehty kauramaito, mutta toki valmistakin voi käyttää. Näistä muutamasta raaka-aineesta syntyi kyllä ihanan tumma ja intensiivinen jäätelö herkutteluun.
jäätelöjakäsi2018
Ainekset

1 dl kookosnektaria
1 luomu kananmuna
1,5 dl luomu kaakaojauhetta
5 dl kauramaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta

1. Mittaa kattilaan kookosnektari ja lisää kananmuna.
2. Sekoita ainekset ja lämmitä hetki miedolla lämmöllä niin että alkaa hieman nousta höyryä. Älä keitä, ettei muna mene kokkareiseksi.
3. Lisää kaakaojauhe ja vanilja ja sekoita tasaiseksi ja ota kattila pois liedeltä.
4. Lisää kauramaito ja anna seoksen jäähtyä muutama tunti (tai yön yli) jääkaapissa.
5. Laita jäähdytetty seos jäätelökoneeseen. Voit tehdä myös jäätelötikkuja laittamalla massaa muotteihin ja antamalla sen jäätyä pakastimessa.
6. Koristele kaakaonibseillä ja kookosnektarilla.
jäätelöjamustikat2018