Maidoton mantelijogurtti

Olen muutaman kerran kokeillut tehdä jogurttia mantelimaidosta, mutta en ole onnistunut. Tässä eräänä päivänä löysin kaapistani Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää-kirjan (herkkuja ilman gluteenia ja sokeria), ja siellähän sivulla 138 onkin ohje mantelijogurttiin. Idea on siinä, että mukaan jauhetaan liotetut mantelit, jolloin rakenne on on sopivan kiinteää. Muokkasin hieman alkuperäistä reseptiä, vaikka se onkin kovin yksinkertainen. Aikaa jogurtin tekoon menee pari päivää, etenkin, jos liottaa manteleita yön yli.

2 dl kuorellisia luomu manteleita (kuorettomatkin käyvät)
2,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa (luomuna, jos löytyy)
2 probioottikapselia
1-2 rkl Luomu Agave-siirappia

1. Liota manteleita vähintään 4 tuntia tai vaikkapa yön yli väljässä vedessä huoneen lämmössä.
2. Keitä 2-3 pientä lasipurkkia puhtaaksi, myös kannet.
3. Mittaa liotetut mantelit tehosekoittimeen ja hurauta hetken.
4. Lisää mantelimaito, probioottijauhe kapseleista ja siirappi ja anna sekoittua tasaiseksi massaksi.
5. Annostele massaa purkkeihin ja peitä harsolla. Anna jogurtin tekeytyä huoneenlämmössä noin 24 h kunnes se maistuu happamalta.
6. Säilytä jääkaapissa ja nauti esim. marjojen kanssa.

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

1 kommentar

  1. Maija

    Tätä testaan. Kiitos 🙂

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial