0,5 kg maapähkinöitä (kuorellisia)
1 tl suolaa
2 rkl öljyä, esim. oliivi tai saksanpähkinä

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda pähkinöitä ensin n. 15 min.
4. Hiero jäähtyneistä pähkinöistä kuoret pois. Vinkki! Jos ulkona tuulee, niin vie pelti ulos niin kuoret lentävät itsestään pois kun hieman ravistelee ja kääntelee pähkinöitä.
5. Paahda pähkinät toiseen kertaan n. 10 min. Tämä edesauttaa pähkinöiden oman öljyn erittymistä ja antaa täyteläisemmän maun pähkinävoille.
6. Kaada jäähtyneet pähkinät tehosekoittimeen ja anna jauhauta sileäksi ja lisää suola ja öljy. Voi on valmista, kun siinä on tahnamainen rakenne.

Jos haluat voihin sattumia, niin lisää siihen lopuksi rouhittuja ja paahdettuja pähkinöitä. Säilynee jääkaapissa muutaman viikon, jos ei tule syödyksi…
maapähkinävoitehosekoitinpähkinät