Lohipiirakka

Tämä on aivan ihanan makuista ja suussasulavaa.

Sopii hyvin illanistujaisiin tai vaikkapa joulupöytään! Viljaton ja vhh:-)

Pohjataikina

100 g luomuvoita (pehmeää)
1 dl rahkaa
1 luomumuna
3 dl mantelijauhoja
0,5 rkl Psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl Himalajan ruususuolaa
0,5 dl 24h Valo rouhittu ja paahdettu pellavaa

1. Sekoita pehmeä voi ja rahka hyvin keskenään ja lisää muna.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen ja sekoita taikinaksi.
3. Laita taikina hetkeksi pakastimeen.
4. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija esim. 28 cm) ja leivitä pellavarouheella.
5. Levitä jähmeä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
savulohipiirasTäyte

2 dl luomukermaa
1 luomumuna
150 g kylmäsavulohta (voi olla esim. pippurimaustettua)
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
puolikas punasipuli silputtuna
mausteeksi voi laittaa tilliä, mustaapippuria maun mukaan

1. Vatkaa kerma ja muna sekaisin.
2. Laita sipulit pohjan päälle ja sitten lohipalat ja mahdolliset mausteet.
3. Kaada kerma-munaseos lohien päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
4. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin rusehtavaa.

 

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Uunissa on. Hyvää uutta vuotta!

Vastaa