Rakastan avokadoa ja rakastan limeä ja nämä kaksi ihanaa makua yhdistyvät tässä raikkaassa raakakakussa. Tämä gluteeniton terveyspommi sopii hyvin kesän juhlien kakkupöytään. Annoksesta tulee yksi pieni kakku eli jos haluaa tehdä isomman kakun (vuoan halkaisija esim. 26 cm) niin kannattaa tuplata taikina.

Pohja
5 kuivattua aprikoosia liotettuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita
1/4 tl Bourbon vaniljaa
ripaus suolaa
0,25 dl kookosöljyä

1. Liota aprikoosit yön yli vedessä.
2. Laita monitoimikoneeseen pehmeät aprikoosit, mantelirouhe ja mausteet ja hurauta tahnaksi.
3. Lisää lopuksi juokseva kookosöljy.
4. Painele massa tiiviisti pienen (halkaisija 17 cm) irtokakkuvuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
5. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
1 iso tai 2 pientä avokadoa
200 g cashew-pähkinöitä liotettuna
2-3 limen mehu
1 banaani
1/4 – 0,5 tl spirulinaa (vapaaehtoinen, antaa vihreää väriä)
1/4 tl Bourbon vaniljaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl kookosöljyä

1. Liota pähkinät yön yli pehmeiksi.
2. Laita liotetut ja huuhdellut pähkinät monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi massaksi.
3. Lisää avokadot, banaani ja limen mehu ja soseuta.
4. Lisää mausteet ja lopuksi juokseva kookosöljy.
5. Kaada massa kakkupohjan päälle vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin esim. yön yli tai muutamaksi tunniksi pakastimeen. Koristele valmis kakku mielesi mukaan.