Lantturieskat

Juuresteema jatkuu eli suuren suosion saaneen juuresleivän innoittamana tein erittäin maukkaita lantturieskoja. Gluteeniton ja vähähiilarinen rieska on hyvä aamiainen tai iltapala. Kerralla kannattaa vaikka tuplata resepti ja laittaa osa rieskoista pakastimeen ja ottaa sieltä aina tarpeen mukaan.

Reseptistä tulee 6 rieskaa

100 g kuorittua lanttua
2 luomumunaa
0,5 dl kookosjauhoja
1 rkl rouhittua pellavaa
0,5 dl kermaa tai maitoa tai vettä (hyvin käy myös manteli- tai kookosmaito)
1/4 tl suolaa

1. Raasta lanttu hienoksi raasteeksi (mitä hienompaa raaste on, sitä mehevämpiä rieskoista tulee).
2. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää kerma ja suola ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kookosjauho, pellavarouhe ja lantturaaste ja sekoita.
4. Annostele pellille 6 samankokoista nokaretta ja painele tasaisen pyöreiksi rieskoiksi.
5. Paista 200 asteessa noin 20 min. niin että rieskat saavat hieman väriä.
rieskatkuva

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Näitä maistaneena täytyy sanoa että aivan loistavan makuisia! Tahtoo lisää!

  2. Aivan loistava ohje, uskomattoman hyvän makuisia! Kiitos! Sovelsin hieman laittamalla tattarijauhoja kookosjauhon sijaan ja munia oli vain 1 kpl, ja hyvin toimi :)

Vastaa