Kyssäkaalia löytyy vielä runsaasti kauppojen vihanneshyllyistä. Nämä leikkeet ovat namia ja mantelijauho toimii näissä loistavasti.
1 keskikokoinen kyssäkaali
1,5 dl mantelijauhoja
1 luomukananmuna
1 tl Himalajan ruususuolaa
1/4 tl maustepippuria rouhittuna
voita paistamiseen
1. Kuori kyssäkaali ja leikkaa siitä n. 1/2 cm paksuisia kiekkoja.
2. Kypsennä kiekkoja höyrykattilassa n. 10 minuuttia.
3. Vatkaa muna laakeassa astiassa ja sekoita toisessa astiassa mantelijauho ja mausteet.
4. Laita kyssäkaali ensin munaseokseen ja sitten mantelijauhoon.
5. Paista leivitetyt kyssäkaalit runsaassa voissa pannulla kullanruskeiksi.
6. Tarjoa joko lisukkeena tai pääruokana.
Hannele
Täytyy taas kokeilla!
Maria Alatalo
Moi Hannele!
Kannattaa tosiaan kokeilla. Kyssäkaali on mun suosikki, taipuu yllättävän moneen ja vielä saa hyvin.
Kokeilija
Hei
Tuleeko tuo kyssäkaali kypsäksi 10 minuutissa? Yritin keittää lohkoja kuten perunoita ja ohuimmat lohkot kypsyivät samassa ajassa kun muulle porukalle perunat. Ja perunatkin kestivät kypsyä 20-25 minuuttia.
Maria Alatalo
Hei!
Diplomaattinen vastaus on, että riippuu kyssäkaalista. Tämä resepti on tehty kyssäkaalin parhaimpana satokautena syksyllä ja olivat tuoreita ja siksi kypsyivät 10 minuutissa. Nehän ei tarvitse ihan läpikypsiä olla ja itse tykkään jos niissä on vähän puruvaraa. t. Maria