Intuitio — tehtyyn havaintoon perustuva oivallus, välitöntä tietämistä, jossa tieto kohteesta saavutetaan suoraan, eikä perustu havannoijan havaintomaailmaan, päättelyyn eikä kokemukseen, vaistonvarainen tajuaminen (Wikisanakirja) — on ohjannut tekemisiäni viimeaikoina.

Olen tietoisesti pyrkinyt välttämään suorittamista, rutiininomaista päivästä toiseen selviytymistä. Töiden jälkeen olen hakeutunut metsään, hiljaisuuteen, lataamaan itseäni. En halua täyttää elämääni hälyllä, kiireellä, sinne tänne säntäilyllä, koska se tukahduttaa intuitioni. Omien vaistojeni varassa toimiminen on tehnyt minusta onnellisen, niin onnellisen, että voin jopa sanoa sen ääneen. On toki hetkiä, jolloin olen lähellä luisua takaisin uuvuttavaan oravanpyörään, mutta nyt tiedän voiman lähteeni.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

Viime viikonloppu oli yksi voimaannuttavista viikonlopuista hetkeen. Saimme kuvata aivan mahtavassa syysauringossa täysin intuition varassa tehtyä menuani, jonka värit pääsevät oikeuksiinsa näissä upeissa valokuvaaja Marjo Koivumäen ottamissa kuvissa. Kuvauspaikkana oli Kauklahden oma energiakeskus Puoti ja kuvausassarina toimi Puodin emäntä Heidi Hatakka.

Menun teemana oli naisten ilta eli pientä illanistujaissyömistä. Alkuun tein jokanaiselle sopivaa Voimajuomaa, joka maistuu lempeästi kaakaolle ja kookokselle, mutta antaa suuhun myös pienen säväyksen chilin aromia. Superfoodit Maca-jauhe ja Pakuritee tekevät juomasta voimajuomaa Ceylonin kanelin, kookoksen, raakakaakaon ja chilin ohella.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

Suolapalaksi tarjolla oli Maustettuja papuja ja Kurpitsafrittataa. Pavuissa oli häivähdys valkosipulia ja marinoitujen punasipuleiden marinadissa ei ole lainkaan sokeria. Kurpitsafritattassa käytin lempikurpitsaani, Myskikurpitsaa. Sen lempeä maku sopi todella hyvin munakkaaseen, joka sai suolaisuutta Grana Padano juustosta.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

Työläin tämän menun osista oli juureslastut. Niiden ohuiksi lastuiksi vuoleminen vei hetken aikaa ja muutamaa erilaista työkalua tuli kokeiltua. Parhaan tuloksen sain tällaisella kuorimaveitsellä. Kuivattaminen vei aikaa, mutta lopputulos oli sitäkin maukkaampi ja värit aivan ihanat.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

Jälkiruoaksi valmistin lakritsijuurella maustettua pannacottaa ja voi mitä herkkua siitä tulikaan.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

Tämän kaiken kun saimme kuvattua, kohotimme maljaa naisten kesken. Koko illan meitä johdatti mahtavat energiat, ja näitä aivan ihania kuvia katsellessa en voi välttyä kylmiltä väreiltä.

foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014