Tässä varsinainen makujen ilotulitus. Chiliä lisäämällä saa todella lämmittävän keiton. Chilin voi jättää myös pois, jos haluaa tarjoilla keittoa vaikka lapsille.

1 Hokkaidon kurpitsa
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 rkl tuoretta tai kuivattua inkivääriä
1/4 tl chiliä
1 tl Ceylonin kanelia
2 tl Himalajan ruususuolaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1/2 rkl kuivattua sitruunanruohoa
1 dl Creme Fraishea
vettä
luomu voita

HokkaidoKurpitsan puolikkaat

 

 

 

 

 

 

 

1. Pese ja halkaise Hokkaidon kurpitsa (ei tarvitse kuoria). Koverra siemenet pois.
2. Paloittele molemmat kurpitsat ja freesaa voissa. Lisää tässä vaiheessa mausteet.
3. Lisää vettä niin että palaset peittyvät ja anna hautua n. 20 min.
4. Kun kurpitsat ovat pehmeitä, lisää Creme Fraishe ja soseuta sauvasekoittimella.
5. Jos keitto on kovin sakeaa voi lisätä vettä ja tarkastaa suolan määrän.