Tästä herkullisesta uunimunakkaasta saa noin 5 isoa annosta tai suupaloina n. 30 kpl.

1 pienehkö Myskikurpitsa (voit tehdä osasta juureslastuja)
10 luomu kananmunaa
150 g Grana Padano juustoa raastettuna (tai jotain muuta italialaista kovaa juustoa)
1/4 tl mustapippuria
1,5 tl Himalajan ruususuolaa
Nippu tuoretta basilikaa

basilikat

kurpitsat vuoassa

 

 

 

 

1.       Halkaise ja kuori kurpitsa. Koverra siemenet pois.
2.       Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja höyrytä 10 min. kattilassa.
3.       Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
4.       Laita kurpitsan viipaleet vuoan pohjalle ja ripottele osa suolasta niiden päälle.
5.       Vatkaa munat ja yhdistä seokseen juusto (säästä n. 0,5 dl) ja mausteet.
6.       Asettele kurpitsanviipaleiden päälle basilikan lehdet.
7.       Kaada munaseos päälle ja ripottele juustoa pinnalle ja paista 180 asteessa n. 40 min.
8.       Anna hieman jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Voit koristella suupalat punajuuri- ja kurpitsalastuilla.